.
« < 1 > »
/!\
Liggliluff : 2018-04-29 05:34:43
Det är ganska dåligt programmerat.
Programmen ska läsa VK-koderna och inte tecknena. C med eller utan caps lock ger alltid VK_C. Samt fungerar programmet med alla tangentbord då alla tangenter utöver A-Z0-9 (åäö.,-+§?) har koden VK_OEM_ följt av en siffra (eller PLUS, MINUS) och är därmed oberoende om tangentbordslayouten matar ut ett Å eller ett [, eller vad som helt. Programmet kan också fråga tangentbordslayouten vilken symbol som kommer matas ut på VK-koderna så rätt symbol visas för dig.

Microsoft är mycket noggranna med att göra detta korrekt. Tex i Visual Code trycker du VK_CONTROL + VK_OEM_3 för att visa/dölja terminalen. På ett amerikanskt tangentbord är det Ctrl+` och på svenskt är det Ctrl+Ö. På ett basjkiriskt tangentbord är det Ctrl+&#1240;, så du får maximal kompatibilitet även på de mest obskyra tangentbordslayouten.

Adobe, å andra sidan, lyssnar istället på vilket tecken som matas ut, vilket kan leda till problem liknande det som demonstrerades i inlägget. Detta kan lättast märkas av om du byter till ett ryskt tangentbordslayout och ser vilka program som fortfarande svarar. Om det slutar svara på kommandon så kör det inte med VK-koder iallafall.

« < 1 > »