.

#37049 Begär omprövning av citatet + 44 - Favoriter 107 Visa Kommentarer 8 Mer info
<+kaputnik> skrev ett mail till peaches angående deras låt rosa helikopter

[Mail inklippt, reds anm.]
---------------------------------------------------
Rosa helikopter har ju helt klart blivit en klassiker på de vildare festerna. En låt som går hem hos alla helt enkelt, oavsett smak och värderingar.
Men, det finns några saker som vi inte riktigt blivit kloka på:

Ni sjunger "då flyger jag GENOM stjärnorna till dig".

Är helikopter i fråga utrustad med nån slags värmesköldssystem som klarar de över 15,6 miljoner grader celsius som råder i kärnan av vår närmaste stjärna, solen?

Nu gör vi antagandet att Tom liksom ni är människa och bor på jorden. Ni sjunger "Ja då flyger jag till dig varje dag". Och vi vet redan att ni tar omvägen via solen (i bästa fall, mera om detta sen).

Detta innebär att helikoptern måste tillryggalägga 2*avståndet till solen, vars medelavstånd till jorden är omkring 150 miljoner kilometer. Dvs 300 miljoner kilometer per dygn.
Om ni nöjer er med 1 timma tillsammans med Tom per dygn, och ni spenderar de övriga 23 timmarna på resande fot, inkluderat den omsjungna omvägen förbi plugget, så kräver detta att helikoptern har en marschfart på 13043478 km/h. Den måste naturligtvis gå snabbare för att klara av uppgiften de dagar solen är längre bort, eftersom vi bara räknar på medelavståndet nu.

Och nu blir det ännu konstigare.

Ni sjunger faktiskt "stjärnorna". Dvs stjärnor i pluralis. Om detta stämmer så måste ni vidare ut i rymden till Alpha Centauri, som är belägen cirka 4 ljusår från jorden.
Detta innebär att eran helikopter faktiskt har sprängt Einsteins relativitetsteori, och klarar av att riva av 8 ljusår på en dag!

Så, vad vi undrar är som följande:

1: Hur gör ni med framdrivningen i rymden? Rotorer har den tråkiga lilla egenheten att de måste ha nåt medium att vispa omkring i för att ge lyftkraft.

2: Vad använder ni för bränsle för få helikopterns motor att leverera mer än oändlig energi? (räkna lite på den gamla klassiska E=m*c^2 så ser ni att detta måste man göra för att uppnå hastigheter över ljuset)

3: Vad använder ni för legeringar i helikopterns chassi? Den måste inte bara vara extremt värmetålig, den klarar ju uppenbarligen också att dundra in i en stjärnas kompakta kärna i dryga 13 miljoner km/h.

4: Varför dumpar ni inte musikkarriären, tar helikoptern och startar ett gruvimperium på nån mineralrik planet nånstans eller nån annan luckrativ verksamhet ute i rymden? Det finns obscena pengar i detta. Alternativt om ni tycker om er hemplanet, säljer konstruktionen till USA:s regering, och blir snuskigt rika på detta?
---------------------------------------------------

<+kaputnik> fick nåt svar att de menade stjärnor som robbie williams o såna :/
<+kaputnik> försökte hitta bilder på folk osm hade fastnat i rotorn på en helikopter för o skicka dem o berätta hur elakt sånt var, men hittade inga så la ner det :/
<@tewmten> wtf
<@papper> haha