.
Om warpdrive
Vilka är vi, varför?

Syfte

Syftet med Warpdrive är att leverera chat-citat till besökarna. Vi kan inte garantera att de citat vi godkänner kommer falla alla våra besökare i smaken utan måste varna för att dess innehåll kan vara utanför moraliska gränser.

Så fungerar Warpdrive

Skicka in dina bästa chattloggar och låt andra besökare rösta på dom. Ju roligare ditt citat är desto större chans har det att komma med och klättra på topplistan bland de bästa citaten.

Hur röstar jag?
Du röstar genom att klicka på plus och minus-tecknet vid citatets id-nummer. Tycker du att ett citat inte platsar på sidan kan du klicka på krysstecknet och begär därmed en omkontroll.

Vad är en favorit?
När du är inloggad kan du lägga till citat i din personliga favoritlista för att lätt komma åt dom i framtiden. Favoriserade citat visas på en speciell topplista.

Vad gör ni med min epostadress?
Vi lagrar din epostadress enbart för att kunna skicka ut mail till dig när dina citat ändrar status, förutsatt att du har valt detta. Vi kommer aldrig ge ut din epostadress till tredje part. Din epostadress kan även användas för att återställa ett bortglömt lösenord.

Kan ni godkänna mitt citat snabbare?
Nej, vi godkänner inte citat när vi blir ombedda. I stället kan det ta ännu längre tid innan vi tittar på just ditt citat så var tålmodig.

Hur kom siten till?

året var 2004, mitten av januari och sphr ville blogga, det hade aldrig varit så häftigt att blogga som då. Media hade inte börjat uppmärksamma bloggandet, det var lite "underground" över det hela. En blog i mörk turkos och grönt skapades med ett tjejöga från en irkpolare till sphr och domänen warpdrive.se köptes.

Det dröjde dock inte länge förän en mystisk man vid namn magitek smög in i irc-kanalen på quakenet där sphr hängde och krävde att en citatsite skulle skapas. Detta då mannen var uttråkad efter att ha lusläst bash.org och krävde mer nöje. sphr åtog sig att skapa en blogg och siten qdb.warpdrive.se skapades med en simpel layout, liknande bash.org's men med lite häftigare skuggor. Siten förblev logolös. bash.org-skaparen kontaktades för att diskutera hur röstsystemet bäst kunde fungera för att särskilja ip-adresser då många besökare fortfarande var dhcp-klienter 'a 56k. Det var modemtider.

Siten lanserades i slutet av februari och ryktet spred sig fort över irc. Inom nån vecka hade warpdrive ett par hundra besökare och beslut togs att slopa sphrs blog, den flyttade till sphr.warpdrive.se och citatdatabasen gick ner till roten, warpdrive.se var fött.

Halvåret senare började teetow koda på det som skulle komma att bli en uppföljare till warpdrive, sphr skapade layouten. Dock valdes det att inte släppa teetows kod utan enbart designen användes, det är vad som rullat fram till slutet av december 2006. I slutet av sommaren 2006 valde sphr att själv börja arbeta på en uppföljare till warpdrive, red_com fick i uppgift att skapa en logotype som under dreamhack samma år lanserades smått på t-shirts. Denna site har nu varit i drift sedan releasen nyårsskiftet 2006 -> 2007.

IRC

  • QuakeNet
    • #warpdrive

Öppettider

  • Mån-Fre: 00-23
  • Lör-sön: 00-23
  • Helgdagar: Kommer oftast oannonserade.
  • Ibland har vi dock stängt och då är det antagligen lunch någonstans i världen så vi kör på det.

Kontaktinfo

  • Frågor och feedback riktas vänligen till mig via email: sphr{a}warpdrive.se

Moderatorer