Så här års är det ju som i kylen ute dygnet runt så varför inte ställa ut saker som inte behöver jätteexakt kylning på balkongen istället för att de ska ta upp plats i kylen?
ZiegeSchwans: Du verkar ha praktisk erfarenhet av saken ifråga. Kan vi vara så lyckligt lottade att du har en spännande anekdot från din tid som sommarjobbare på ett universitetsbibliotek att berätta?
cyc: Iom att han ställde ut den "igår" och att pastan var borta "nu"(dagen efter "igår") så tror jag inte att det var för att han tänkte äta på balkongen.
Att ställa ut varm mat för att svalna på balkongen är varken ett nytt eller särskilt ovanligt fenomen. En av de vanligaste anledningarna är att man vill kyla ned mat, då den snabbt blir dålig av att stå rumstempererad och då kylskåp lätt tar skada om man ställer in varm mat i dem. Själv brukar jag vilja kyla ned exempelvis pasta när jag har lagat en eller flera extra portioner som jag avser ta med mig i matlåda till jobbet nästa dag, men oftast brukar jag ändå välja att låta maten svalna i rumstemperatur på t ex köksbordet eller -bänken innan jag ställer in den i kylen för slutförvaring.
äta mat på balkongen är faktiskt riktigt skönt kan jag säga dig.